La NASA confirma que la missió DART va desviar l'òrbita de l'asteroide que havia impactat

La nau va reduir l’òrbita en 32 minuts, per damunt dels càlculs previstos, fet que l'agència estatunidenca ha considerat un èxit

Una de les últimes imatges des de la sonda DART de l'asteroide Dimorphos abans de xocar contra ell / NASA (Reuters)

La NASA ha confirmat aquest dimarts que l'impacte de la seua nau DART contra la superfície de l'asteroide Dimorphos, situat a uns onze milions de quilòmetres de la Terra, va aconseguir desviar la seua trajectòria.

L'objectiu era aconseguir que DART s'estavellara a més de 20.000 quilòmetres per hora contra l’asteroide per a, així, tractar de desviar la trajectòria de la gegantesca roca, més gran que un estadi de futbol. La maniobra era una prova d'importància vital en la carrera per tractar de protegir la Terra de perillosos objectes espacials que podrien colpejar-la en un futur i causar greus estralls al planeta.

Després de l'impacte, la comunitat científica encara ha d'esperat diversos dies per a saber si l'impacte de la sonda no tripulada ha pogut alterar efectivament l'òrbita de Dimorphos. Per aquest motiu, l'administrador de l'agència espacial estatunidenca, Bill Nelson, ha apuntat que la nau va aconseguir reduir aqueixa òrbita en 32 minuts: "Hauria sigut un èxit si l'haguera alentida només uns deu minuts, però han sigut 32", va dir Nelson, felicitant-se per l'èxit d'aquesta missió de defensa planetària efectuada al setembre.

També et pot interessar

stats