La NASA busca candidats per a una simulació sobre la primera expedició humana a Mart

L'experiment està previst per a la primavera del 2025 i té com a objectiu preparar el primer viatge humà al planeta

Superfície de Mart
Superfície de Mart, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La NASA ha anunciat aquest divendres que busca candidats estatunidencs o residents permanents al país, "sans i motivats" i de 30 a 35 anys, per a participar en la seua pròxima simulació de la missió a Mart. Es tracta de la segona missió del programa Analogia d'Exploració de la Salut i el Rendiment de la Tripulació (Chapea, per les seues sigles en anglés), en la qual els quatre seleccionats viuran durant un any al Centre Espacial Johnson que la NASA té a Houston (Texas), segons informa en un comunicat l'agència.

L'experiment està previst per a la primavera del 2025 i té com a objectiu preparar el primer viatge humà a aquell planeta. Es compensarà econòmicament els participants, però la informació relativa a aquesta qüestió es proporcionarà en el transcurs del procés de selecció. A canvi, els candidats no poden fumar i han de dominar l'anglés per a una comunicació eficaç entre els membres de la tripulació i amb el control de la missió. Les sol·licituds es poden presentar fins al 2 d'abril.

Durant la missió terrestre, la tripulació habitarà en un espai de menys de 160 metres quadrats preparat per a simular els "reptes" que els humans trobarien al planeta roig, entre els quals destaquen limitacions de recursos, fallades dels equips i retards en les comunicacions. Entre les tasques que l'agència aeroespacial espera dels participants, s'inclouen passejos espacials simulats, operacions robòtiques, manteniment de l'hàbitat, exercici i desenvolupament de cultius.

La selecció seguirà "criteris estàndard de la NASA per als candidats astronautes", per la qual cosa es requereix un mínim de 1.000 hores pilotant un avió o un màster en el camp de l'enginyeria, les matemàtiques, la ciència o la tecnologia. També es tindran en compte altres aspectes, com la formació d'oficial de militar o una llicenciatura en Medicina.

L'agència espacial estatunidenca, que espera obtindre "importants dades científiques" d'aquesta prova, detalla que els sol·licitants han de tindre "un fort desig de viure aventures úniques i gratificants" i interés a "contribuir al treball de la NASA".

També et pot interessar

stats