Naixen 72 tortugues d'un niu a la platja de les Albaranes de Dénia

En la mateixa platja hi ha un altre niu de tortugues boves, que està previst que faça eclosió en poc menys de dues setmanes. Els dos nius els ha construït una mateixa tortuga, de nom Diana

Naixen 72 tortugues d'un niu a la platja de les Albaranes de Dénia / À PUNT NTC

Un niu de tortugues a la platja de les Albaranes de Dénia ha fet eclosió aquest diumenge a la nit i han nascut tots els exemplars. En concret, 72 espècimens de tortuga Caretta caretta o bova naden ja en les aigües del Mediterrani.

En la mateixa platja de les Albaranes hi ha un altre niu de tortugues, que està previst que faça eclosió en poc menys de dues setmanes. Els dos nius els ha construït una mateixa tortuga, a la qual se li ha donat el nom de Diana, segons ha explicat l'Ajuntament de Dénia en un comunicat.

Enguany, Dénia ha acollit per primera vegada un campament tortuga a la platja de les Albaranes, en el qual la Fundació Oceanogràfic planteja una sèrie de dispositius i protocols per a propiciar que puga fer eclosió el nombre més gran d'ous i que les tortugues arriben a l'aigua, ja que els nius estan en zones de gran afluència.

L'Ajuntament va fer un perímetre en la zona i va reubicar els ous per a afavorir que les tortugues pogueren nàixer en la mateixa platja en la qual es van pondre.

Des de la conselleria es va posar en marxa el protocol per a la protecció dels nius en col·laboració amb la Universitat de València (UV) i les organitzacions col·laboradores. En aquest procés es decideix si la platja és apta o no. Si no és així, els ous es traslladen a la platja protegida de la Punta al Saler.

En la iniciativa participa voluntariat de l'associació Xaloc, de la Fundació Baleària i l'Associació Cultural per a la Conservació del Medi Marí Ucrante.

Els voluntaris, organitzats en grups de quatre persones, s'encarreguen de custodiar els nius entre el 25 d'agost i el 15 de setembre en tres torns (matí, vesprada i nit), a més de dur a terme labors de conscienciació entre les persones que s'acosten al dispositiu, ha detallat Sergi Villalba, biòleg de l'entitat.

També et pot interessar

stats