Naixen 48 tortugues a la platja del Saler de València

Els ous els havien traslladat d’un niu de la platja dels Arenals d’Elx

Una de les tortugues que han nascut aquesta matinada a la platja del Saler, a València
Una de les tortugues que han nascut aquesta matinada a la platja del Saler, a València / Oceanogràfic

Fins a 48 tortugues van fer eclosió diumenge passat a la nit a la platja del Saler de València, on es van traslladar 65 dels 78 ous postos el 25 de juny per la femella en un niu de la platja dels Arenals del Sol d'Elx.

La resta dels ous, dèsset que continuen al litoral i tretze que han sigut desplaçats a incubadores de l’Oceanogràfic, s'espera que facen eclosió en els pròxims dies, segons han explicat des de Xaloc, l'ONG encarregada de supervisar aquests naixements. El seu coordinador, Carles Gago, ha apuntat que si en els pròxims tres dies els que queden no han eixit, s'obrirà el niu per a traure’ls.

Respecte a les 48 tortugues que ja han nascut, 41 han sigut alliberades a la mar, set de les quals han sigut traslladades a l'Oceanogràfic per a formar part del projecte de cria en captivitat Head Starting, segons l'expert. La iniciativa ajudarà els cetacis "al fet que es facen més grans, amb l'objectiu de posar-los un emissor i alliberar-les l'any que ve a Elx per a poder fer-los un seguiment", ha afegit Gago.

A més, l'aquari valencià compta amb cambres dins de les incubadores, la qual cosa permet als veterinaris i biòlegs monitorar l'eclosió a temps real i de manera no invasiva, permetent-los actuar en el moment del naixement o davant de qualsevol imprevist.

El niu el van descobrir la mitjanit del 25 de juny als Arenals del Sol d'Elx, quan l'equip de neteja de la platja va informar la Policia Local de l'albirament d'una tortuga en l'arena, per la qual cosa es va iniciar el protocol d'actuació. Durant aquesta temporada s'han trobat fins a huit nius a les costes de la Comunitat Valenciana amb més de 600 ous que s'espera que facen eclosió en pròximes dates en els respectius nius de Gandia, Elx, València, Santa Pola i en els tres situats a Dénia.

També et pot interessar

stats