Naix el wikiloc valencià: un buscador de sendes amb més de 700 rutes

La nova eina digital de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada incorpora més de 32.000 dades i 1.200 arxius per a descarregar

Imatge del sender del penyal de Penyal d'Ifac
Imatge del sender del penyal d'Ifac / Imatge d'arxiu
12 d'abril 2022 - 15:16

La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat (Femecv) ha posat en marxa un nou portal de sendes valencianes. Aquest web ofereix informació actualitzada i de qualitat sobre la major part de les sendes homologades amb més de 32.000 dades i 1.200 arxius per a descarregar.

La Femecv té previst que, a mesura que es duguen a terme els controls de qualitat pertinents, s'actualitzen les dades sobre els més de 9.000 quilòmetres i 700 sendes que componen el registre públic i l'esportiu de la Comunitat Valenciana.

La pàgina disposa d'un buscador més accessible i renovat, dades revisades i nous camps com estat d'homologació, característiques tècniques, valoració de dificultat, visualització de mapes i perfils, accessos a les sendes amb Google Maps o espais naturals protegits. A més, incorpora avisos i la descàrrega dels recorreguts (amb informació que permet geolocalitzar la ruta amb dades GPS) i mapes basats en la cartografia de l'Institut Cartogràfic Valencià (ICV).

A través d'un conveni de col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Femecv és la responsable del manteniment del registre públic de sendes de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta eina renovada, la federació pretén contribuir a gaudir de la muntanya a través de l'accés i la difusió de les sendes homologades.

Des de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada recorden la importància d'eixir a la muntanya amb la protecció d'una assegurança d'accidents. Per a fer senderisme en la Comunitat, la cobertura més adequada és la llicència autonòmica, protecció que abasta les províncies limítrofes (Tarragona, Terol, Conca, Albacete i Múrcia) i les activitats de senderisme, la marxa nòrdica, els campaments, l'excursionisme o la cadira de muntanya Joëlette.

"En activitats de baix impacte, com el senderisme, moltes vegades ens confiem i, encara que l'exposició al risc és menor que en altres pràctiques esportives a la muntanya, els accidents ocorren —comenta Carlos Ferris com a president de Femecv—. En aquestes situacions és vital comptar amb una assegurança que cobrisca el rescat, en cas que haja de realitzar-se, l'assistència mèdica i la rehabilitació, si les lesions necessiten una teràpia de recuperació".

També et pot interessar

stats