Música i acrobàcies porten esperança als presos d'Albocàsser

El Rototom Sunsplash acosta alguns dels seus espectacles al centre penitenciari.

L'actuació de Fekat Circus a la presó Castelló II dAlbocàsser.
L'actuació de Fekat Circus a la presó Castelló II dAlbocàsser. / Luca d'Agostino (Rototom 2018).

130 reclusos del centre penitenciari Castelló II d'Albocàsser van rebre ahir, divendres 18 d'agost, la música i l'ambient del Rototom Sunsplash amb onades d'aplaudiments i gestos de sorpresa i emoció. 

 

De matí, la companyia etíop Fekat Circus va portar per primera vegada un espectacle circense més enllà dels murs de la presó. Després de l'èxit del muntatge Move in al recinte del festival, els artistes especialitzats en acrobàcies, bàscula, rue cyr, malabars i manipulació d'objectes, tot sota les influències del circ africà, improvisaren un espectacle de 50 minuts molt intensos, adaptat al context de l'audiència, amb la qual van mantindre una conversa animada després de l'actuació. Els huit intèrprets de la companyia, joves africans amb molt de talent, són un exemple de voluntat i constància i ens demostren que amb esforç és possible fer realitat els somnis, per la qual cosa les seues actuacions sempre estan plenes d'emoció i, com ells mateixos diuen, ajuden a enfortir el nostre múscul més important: el cor.

De vesprada, el centre de Castelló II es va omplir de reggae, amb l'actuació del grup valencià Mediterranean Roots. 

Demà diumenge continuaran les activitats per a la població reclusa amb una sessió de ioga, importada des del Pachamama, l'espai més relaxant del festival, i un nou concert, en aquesta ocasió de la mà dels mítics Skatalites, grup d'origen jamaicà, considerat creador de l'ska.

Aquesta iniciativa pionera, que es porta a terme des que el centre penitenciari i el Rototom Sunsplash començaren la seua col·laboració fa ja algunes edicions, pretén traslladar a la població reclusa l'essència del festival, que enguany se celebra a Benicàssim fins al 22 d'agost.

També et pot interessar

stats