Museros es bolca amb Raúl, un xiquet amb distròfia muscular de Duchenne

El municipi recapta fons per a investigar la malaltia, que es calcula que pateixen un de cada 5.000 xiquets al món

Raúl és un xiquet de nou anys que pateix distròfia muscular de Duchenne / À Punt NTC

Raúl Mengual és un xiquet de nou anys que pateix distròfia muscular de Duchenne, una malaltia degenerativa que, ara com ara, no té cura. L’afecció es troba principalment entre hòmens, es transmet de mares a fills i es calcula que la pateixen un de cada 5.000 xiquets al món.

Raúl només tenia quatre anys quan li la van detectar. “Queia molt, caminava i queia, caminava i queia”, explica Anna Alcaina, la mare. A més, recorda el moment en què van anar al metge i l'analítica va confirmar el que es temien. “Et diuen que el teu fill té una malaltia i que no té cura.”

Però sí que s'investiga per a trobar-ne una. Per això, el poble de Museros s'ha posat en marxa per a recaptar fons i ajudar a trobar una cura per a Raúl, gràcies a la iniciativa el discjòquei José Luis Raimundo: “Hem mogut a tot el món: associacions, festes, falles, penyes de bous. Tot el món ha volgut col·laborar”.

Raúl expressa el seu agraïment per tot el suport que ha rebut per part del veïnat de Museros, un suport que es materialitzarà en més recursos per a investigació i més passos endavant per a lluitar contra la malaltia.

També et pot interessar

stats