Multen un regidor de Planes per la mort d'un jove durant la plantada del xop el 2012

El tribunal exculpa l'alcalde però considera que el regidor de Planes va incomplir l'obligació de revisar el material de la festa.

L'alcalde de Planes, Javier Sendra (en primer pla), al costat del regidor condemnat, Vicente Manuel Català (al fons) durant el juí
L'alcalde de Planes, Javier Sendra (en primer pla), al costat del regidor condemnat, Vicente Manuel Català (al fons) durant el juí

El jutjat penal número 4 bis d'Alacant ha condemnat a pagar una multa de 900 euros al regidor de Planes Vicente Manuel Català com a autor d'un delicte d'homicidi per imprudència menys greu per la mort d'un jove de 24 anys el 2012 durant la plantàda del xop, una festivitat ancestral que el municipi celebra cada mes de maig.

El tribunal considera provat que l'edil "va incomplir les obligacions pròpies del seu càrrec" perquè no va ordenar que es revisara convenientment el material que s'emprava per a alçar l'arbre. D'altra banda, el tribunal ha absolt l'alcalde d'aquell moment i actual diputat provincial, Javier Sendra, ja que s'ha determinat que no va tindre cap responsabilitat en el fatal accident.

La víctima, Juan Vicente Cardona, va perdre la vida quan l'arbre va caure sobre els assistents, juntament amb la biga de fusta de grans dimensions que el sostenia per raons que no s'han pogut determinar.

La sentència també declara la responsabilitat civil subsidiària de l'Ajuntament i l'ordena el pagament dels 157.899 euros d'indemnització als pares de la víctima, i de 9.160 més euros en concepte de despeses funeràries.

En l'accident va resultar ferit un altre jove, que va patir la fractura d'una tíbia, el qual ja va ser indemnitzat per una companyia asseguradora. 

També et pot interessar

stats