Multa de 194 milions a Apple i Amazon per restringir la competència en el mercat en línia

La CNMC considera que els dos operadors van provocar, entre altres coses, un increment dels preus dels productes d'Apple en Amazon

Imatge d'arxiu dels logotips d'Amazon i Apple
Imatge d'arxiu dels logotips d'Amazon i Apple / Shutterstock

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat amb un total de 194,15 milions d'euros a diferents societats dels grups Amazon i Apple per pactar i executar restriccions a la competència en el mercat en línia, també anomenat market place, de la corporació de comerç electrònic a Espanya que afecten tercers venedors de productes Apple i productes competidors de la firma de la poma.

En concret, la multa a les societats d'Apple s'eleva fins als 143,64 milions d'euros i la imposada a les d'Amazon és de 50,51 milions d'euros. En aquest sentit, el portal de compres de Jeff Bezos ha indicat que apel·larà la decisió.

Segons ha informat aquest dimarts l'organisme, totes dues empreses van acordar incloure una sèrie de clàusules en els contractes que regulen les condicions d'Amazon com a distribuïdor d'Apple que van afectar la venda de productes.

D'una banda, van restringir “injustificadament” el nombre de revenedors de productes informàtics en el web i, d'una altra, van limitar els espais publicitaris on poden anunciar-se productes competidors en el portal a Espanya, segons ha detallat la CNMC.

Finalment, van limitar les campanyes de màrqueting en el web d'Amazon dirigides a clients de productes d'Apple a Espanya que buscaven oferir-los productes competidors d'altres marques.

També et pot interessar

stats