Amazon, multada amb 746 millions per infringir la protecció de dades de la Unió Europea

La companyia assegura que no hi ha hagut cap bretxa de seguretat i cap dada de clients s’ha vist exposada

Centre logístic d'Amazon en una imatge d'arxiu
Centre logístic d'Amazon, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Comissió Nacional de Protecció de Dades de Luxemburg (CNPD) ha imposat una sanció de 746 milions d'euros a Amazon Europe Core per considerar que el tractament de dades personals per la multinacional no complia la normativa sobre protecció de dades de la Unió Europea.

Aquest l’organisme ha sigut l'encarregat de dur a terme la investigació perquè la seu europea d’Amazon està a Luxemburg. I la multa que s’ha imposat és la més alta fins ara a Europa en matèria de protecció de dades. 

La companyia considera que la decisió de la CNPD manca de mèrit, i per això estan fermament decidits a defensar-se enèrgicament i a apel·lar contra aquesta sanció. Així ho han assenyalat.

Consideren que la sanció es basa en interpretacions subjectives i no provades de la llei de privacitat europea, i que la multa és totalment desproporcionada inclús amb aquesta interpretació. 

Així mateix, Amazon ha assenyalat que la seua prioritat principal és reservar la seguretat de la informació dels clients i la seua confiança en la empresa. A més, asseguren que no hi ha hagut cap bretxa de seguretat i no s’ha exposat cap dada de clients a tercers.

També et pot interessar

stats