El moviment #RegularitzacióJa es concentra per a demanar la regularització de les persones migrants a Espanya

Col·lectius migrants i antiracistes exigeixen que es debata la PNL registrada fa exactament un mes al Congrés.

Membres del col·lectiu #RegularitzacióJa durant la concentració a València
Membres del col·lectiu #RegularitzacióJa durant la concentració a València / Iñaki Espeso

El moviment #RegularitzacióJa, amb el suport de més de mil ONG i col·lectius migrants i antiracistes, es manifesta aquest diumenge per a demanar una regularització de totes les persones en situació administrativa irregular.

Les reivindicacions demanen que es debata la proposició no de llei (PNL) registrada fa exactament un mes al Congrés dels diputats i que introdueix les demandes de regularització per a les persones migrants i refugiades a Espanya, que incloga a totes les persones i no només aquelles que pertanyen a un sector o situació. A més, la proposició desenvolupa els procediments jurídics per a fer-la efectiva.

València i Alacant acullen aquestes manifestacions, juntament amb altres nou ciutats de l'estat espanyol, seguint les mesures de seguretat sanitàries amb motiu de la Covid-19.

La crisi a conseqüència de la Covid-19 ha tingut dimensions sanitàries, econòmiques i socials i ha posat en evidència com els col·lectius més vulnerables han estat més exposats, és per això que des de #RegularitzacióJa afirmen que "la regularització és urgent" davant d'aquesta crisi mundial.

La PNL per a regularitzar les persones migrants es va registrar el 19 de juny amb el suport del Grup Parlamentari Republicà, el Grup Parlamentari Confederal Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en comú, el Grup Parlamentari Euskal Herria Bildu, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i el Grup Parlamentari Plural (Més País Equo, Compromís, Junts Per Catalunya i BNG). La PNL insta a regularitzar de manera permanent, immediata i sense condicions la situació de les més de 600.000 persones immigrants sense papers que viuen a Espanya, ja que "sense que es reconega el dret a estar degudament documentades, no hi ha igualtat possible", han assegurat des d'aquest col·lectiu.

També et pot interessar

stats