El moviment feminista de València convoca un minut de soroll en protesta pels últims sis assassinats masclistes

La protesta està convocada a les 20 hores davant l'Ajuntament

Concentració de la Coordinadora Feminista de València contra les violència masclistes el juny de 2024
Concentració de la Coordinadora Feminista de València contra la violència masclista el juny del 2024 / Twitter: @CFeministaVlc

La Coordinadora Feminista de València, integrada per desenes d’associacions feministes de la ciutat i els voltants, convoca este dimecres a les 20:00 hores una concentració en protesta pels assassinats masclistes. Encara que esta concentració contra la violència masclista i els feminicidis es repeteix cada primer dimecres de mes per la mateixa raó, la concentració de hui és especial perquè en lloc de fer un minut de silenci com cada mes, es farà un minut de soroll, raó per la qual demanen que la gent porte xiulets, cassoles o pals per a colpejar el sòl. 

Reivindiquen la necessitat de les dones d’estar protegides de la violència masclista i homenatjaran les més de mil dones assassinades a Espanya des que hi ha registres. Així mateix, es recordarà especialment les quatre dones i dues criatures menors assassinades este cap de setmana. De fet, el Ministeri d’Igualtat ja ha reconegut que són morts per violència de gènere (excepte la mare d’una de les assassinades, que consta en altres estadístiques per no tindre relació sentimental amb l’assassí). 

També et pot interessar

stats