Els moters i moteres de la Comunitat Valenciana exigeixen més seguretat a les carreteres

Al voltant de 12.000 persones han aprofitat el Dia Mundial de la Moto per a demanar una millora en les infraestructures que ajuden a previndre accidents

Els moters reclamen seguretat en el Dia de la Moto / À Punt

El col·lectiu motorista ha eixit als carrers de la Comunitat Valenciana aquest diumenge per a reivindicar el dret de la seguretat a les carreteres. A les mobilitzacions, que s'han dut a terme amb motiu del Dia de la Moto en les principals ciutats de l'estat espanyol, s'han reivindicat mesures per tal de frenar l'alt nombre d'accidents que es produeixen a les calçades: més d'un centenar de motoristes han mort des de principi d'any i quasi 12.000 de 2000 a 2019.

Les marxes, sota el lema "Pel dret a la vida i a la mobilitat en llibertat", han sigut convocades per la Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes (IMU). Les principals demandes a les administracions han sigut la protecció de totes les barreres de seguretat, l'increment de la investigació dels accidents de trànsit, el reconeixement de la motocicleta com un vehicle eficient a les ciutats i la millora del ferm de les carreteres i carrers.

En la ciutat de València, unes 450 motos i 600 participants han realitzat un recorregut que ha inclòs la Ciutat de les Arts i les Ciències i els principals carrers del centre. Pel que fa a la ciutat d'Alacant, uns 350 moters han eixit del parc de Teulada per a acabar en la seu de la Diputació. A Castelló de la Plana unes 200 motos han passat per l'avinguda Barcelona i altres punts de la ciutat fins a arribar a la Ronda Millars.

També et pot interessar

stats