Desconcert entre els conductors per un nou senyal de trànsit

La DGT el va presentar fa mesos amb l’objectiu de reduir accidents en vies transitades

Nova senyal de la DGT
Nou senyal de la DGT / DGT

Rectangular, taronja i amb les icones del radar i de diversos vehicles. Així és el nou senyal de trànsit que ha desconcertat els conductors i conductores, que en desconeixen el significat. 

Per tal d'aclarir-ho, la Direcció General de Trànsit ha explicat en el seu compte de Twitter quina funció té. Aquest senyal de trànsit, ubicat a les carreteres convencionals, adverteix que pròximament trobarem un tram perillós i que està “especialment” vigilat per si s’hi excedeix la velocitat permesa. 

Huit trams de risc per als motoristes a València

Uns senyals semblants es poden trobar a les vies secundàries de la província de València. La DGT ha senyalitzat huit trams de major risc per als motoristes amb l’objectiu de reduir-ne la sinistralitat. Aquest senyal està situat a l'inici del tram identificat i informarà del nombre de motoristes accidentats, tant morts com ferits, registrats els últims cinc anys.

Nova senyalització per als trams de major risc per a motoristes
Nova senyalització per als trams de major risc per a motoristes / Europa Press

A Espanya les motos i ciclomotors representen el 19% del parc de vehicles, però els conductors arriben al 27% de les morts en accident de trànsit. Més d'un de cada quatre morts per accident de trànsit anava amb moto.  

Des del 2014 la DGT alerta que s'ha produït un increment continu en la defunció de motoristes, en passar dels 340 anuals als 466 morts del 2019, cosa que suposa un 11% més respecte del 2018. 

També et pot interessar