La Mostra Viva del Mediterrani denuncia que el Marroc impedeix viatjar Maâti Monjib a València

El periodista i historiador anava a participar en un debat sobre drets humans al Mediterrani

Imatge d'arxiu d'un debat de la Mostra Viva del Mediterrani
Imatge d'arxiu d'un debat de la Mostra Viva del Mediterrani / Mostra Viva del Mediterrani

L’organització de la Mostra Viva del Mediterrani ha denunciat aquest dimecres en un comunicat que el Marroc ha impedit que el periodista, professor i activista Maâti Monjib poguera viatjar a València, on anava a participar en un debat sobre drets humans. 

Els fets han ocorregut a l'aeroport de Rabat-Salé, segons la MVM, en el moment previ a l'embarcament durant el matí de dimarts, amb el pretext que en l'ordinador del control d'accés indicava la prohibició feta pel jutjat d'instrucció marroquí de viatjar a l'estranger.

La visita a València consistia en una participació en el debat titulat “Drets humans al Mediterrani. Diferents països i realitats conversen”, programat aquest dijous a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. En el debat participen la periodista i activista egípcia Solafa Magdy, el director de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València Fernando Flores i la periodista valenciana Lola Bañon.

La Mostra apunta que Monjib, detingut en nombroses ocasions pels cossos de seguretat marroquins, davant de la negativa de poder viatjar cap a València i secundat per sis juristes marroquins, s’ha declarat en vaga de fam durant 48 hores. Aquesta protesta la fa des d'aquest dimecres al matí al seu domicili, a Rabat.

MVM ha expressat la seua protesta i condemna sobre l'impediment imposat a Maâti Monjib pels cossos de seguretat marroquins de no poder viatjar a València per a participar en una activitat de caràcter cultural i divulgatiu. “MVM és una trobada de les cultures dels pobles del Mediterrani i està compromesa amb la defensa dels drets humans com a requisit indispensable per a la llibertat, el respecte mutu i la creació cultural als països riberencs”, han manifestat.

També et pot interessar

stats