Morella ret homenatge a les víctimes dels camps d'extermini nazis

L'alumnat de l'institut de la capital dels Ports ha fet un homenatge a les víctimes de Mauthausen després de visitar el camp.

La joventut de Morella ha retut homenatge a les veïnes i veïns dels Ports que van patir la barbàrie de l'extermini nazi
La joventut de Morella ha retut homenatge a les veïnes i veïns dels Ports que van patir la barbàrie de l'extermini nazi

L'alumnat de l'institut de Morella ha fet un homenatge a les persones mortes de la comarca dels Ports en el camp de concentració nazi de Mauthausen, arran de la visita que hi han fet. Els joves han fet una xarrada amb el títol Viatge al camp nazi de Mauthausen, on han explicat l'experiència que hi han viscut recordant l'holocaust.

A més, han reproduït a Morella l'homenatge que han fet en el mateix camp de concentració. En aquest acte, l'alumnat ha interpretat la peça Sarabanda in memoriam, del morellà Toni Ortí, composta especialment en record de les víctimes de la comarca. Aquesta gent era de pobles com Ares del Maestrat, Castellfort, Culla i Cinctorres, i van morir en els camps d'extermini alemanys.

Per la seua part, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat: "És molt important conéixer aquesta part de la història i totes les veïnes i veïns de la comarca dels Ports que van patir l'holocaust". L'alcalde ha afegit: "Cal que la joventut siga conscient de les barbàries que van ocórrer en la Segona Guerra Mundial perquè mai es tornen a produir". "És un acte de memòria històrica i justícia i de reconeixement a les més de 120.000 persones assassinades en el camp de Mauthausen", segons ha subratllat l'alcalde.

També et pot interessar

stats