Morella reclama al govern espanyol avanços en la construcció del parador nacional

Es tracta d’un projecte del Ministeri de Turisme paralitzat des de fa vint anys

Plànol aeri del convent de Sant Francesc / À Punt NTC

L'Ajuntament de Morella buscarà una alternativa de futur per al convent de Sant Francesc si no hi ha avanços en la construcció del parador nacional. Es tracta d’un projecte del Ministeri de Turisme paralitzat des de fa vint anys. Dues dècades en què l'edifici històric s'ha deteriorat de forma deplorable. 

Un equip d’À Punt Notícies ha entrat a l'interior del convent de Sant Francesc, on ha pogut comprovar que l'edifici gòtic és víctima del pas del temps, amb espais com el claustre que lluiten cada dia per no caure i que necessiten una intervenció urgent. El consistori lamenta que el projecte del primer parador nacional valencià d'interior faça vint anys que està bloquejat. “El Ministeri ha de decidir ja si vol que es construïsca o no un parador. Els morellans estem cansats”, manifesta l’alcalde Bernabé Sangüesa. 

Només s'han fet unes cales arqueològiques que l'han deixat cap per amunt i fa tres anys que no poden ni tan sols visitar-lo. Sense avanços i sense inversió. Turespaña mou enguany més de 90 milions en la conservació de quaranta paradors; en canvi, no hi ha res per al de Morella. “És una joia gòtica, quasi única a Espanya”, assegura el director del Castell i Museus, Carlos Sangüesa. 

El parador havia de ser el gran revulsiu turístic de la ciutat, un focus d'atracció especialment del turista internacional. Si no hi ha interés, l'Ajuntament ja ha avançat que buscarà una alternativa per a un convent a punt de perdre la batalla contra el temps.

També et pot interessar

stats