Mor una muntanyenca valenciana de 38 anys en un accident al pic Russell d'Osca

La víctima practicava alpinisme per una zona dels Pirineus aragonesos prop de l'Aneto i va caure fortuïtament

Un helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil
Un helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

Una dona de 38 anys veïna de València ha perdut la vida a causa d'una caiguda accidental mentre practicava muntanyisme al pic Russell, al terme municipal de Montanui (Osca). Es tracta d'un cim de més de 3.200 metres ubicat als Pirineus, prop de l'Aneto.  

La Guàrdia Civil de muntanya de Benasc va rebre l'avís del succés mortal al voltant de les 14:15 hores de dilluns a través de la Central de Coordinació de Bombers de la Generalitat de Catalunya, ha informat l'institut armat en una nota de premsa.

Al lloc es desplaçaren un helicòpter de la unitat aèria d'Osca, efectius del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (Greim) de Benasc i un metge del 061. Allà trobaren la dona accidentada i un acompanyant, que es trobava il·lés i va poder ser evacuat. Els especialistes no pogueren fer res per la vida de la víctima i procediren a alçar el cadàver prèvia autorització judicial, que traslladaren en aeronau de la Guàrdia Civil fins a Benasc i, des d'allà, en vehicle funerari a l'Institut Anatòmic forense d'Osca a l'espera de practicar-li l'autòpsia.

També et pot interessar

stats