Mor una dona apunyalada per l'exparella a Móstoles (Madrid)

Igualtat investiga l’assassinat com un possible cas de violència de gènere

11.01.2023 | Gent que suma: Violencia masclista
El 016 és el número d'atenció a dones víctimes de violència de gènere / À Punt NTC

Una dona de 36 anys a qui va apunyalar la seua exparella aquest dimecres a sa casa, a la localitat madrilenya de Móstoles, ha mort a primera hora d'aquesta vesprada a l'Hospital 12 de Octubre, on va ingressar en estat crític després del succés.

Fonts del centre sanitari han confirmat la defunció de la dona a conseqüència de les greus lesions, en concret dues ferides per arma blanca al tòrax i al coll. Els agents de la Policia Municipal de Móstoles la van trobar a l'habitatge en parada cardiorespiratòria, però després la van reanimar els sanitaris del 112.

Així mateix, la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha informat que s’investiga aquest assassinat com un possible cas de violència de gènere. 

Els fets van ocórrer al voltant de les 7.30 de la vesprada a l'interior del domicili i en presència de l'amo que llogava una de les habitacions a la víctima. De fet, va ser ell qui va donar l'avís al 112 després que l'exparella de la inquilina, un home espanyol de 47 anys, li va assestar dues punyalades amb un ganivet.

La víctima l'havia denunciat prèviament per amenaces i la Policia treballava en la localització de l’agressor, si bé ell no tenia cap orde d’allunyament cap a ella ni s'havia establit una altra mesura de protecció, han indicat fonts policials.

El presumpte autor dels fets va fugir del domicili, però els agents de la Policia Municipal el van trobar poc després en una via de servei de l'A-5 en direcció a Madrid, on el van detindre.

Si es confirmen com a crims masclistes aquest assassinat i un altre a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) el 20 de juny, quan un home va llançar al buit la seua parella, serien 24 les dones assassinades per violència de gènere a Espanya el 2023, i un total de 1.208 des del 2003.

A més, el nombre de menors orfes per violència de gènere a Espanya ascendeix a 25 si més no, ja que la víctima de l'Hospitalet tenia un fill i la de Móstoles, almenys un.

També et pot interessar

stats