Mor a Macastre una dona de 67 anys atacada pel pitbull que havia arreplegat del camp

L'atac del gos, que estava abandonat, va causar-li ferides greus al cap i els braços quan la va mossegar

Façana de l'hospital La Fe de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de febrer 2023 - 11:50 Actualitzat: 27 de febrer 2023 - 21:12

Una dona de 67 anys que divendres va ser atacada per un gos de raça pitbull a Macastre (Foia de Bunyol) ha mort a l'Hospital La Fe de València a conseqüència de les greus mossegades que va patir.

Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat la defunció de la dona i que aquesta havia recollit l'animal del camp uns dies abans del succés, ja que estava abandonat. Segons han indicat des del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), l'atac del ca, considerat de raça perillosa, va deixar-li els "braços catastròfics" i una ferida al cap.

Els fets tingueren lloc cap a les 14:00 hores del passat divendres. Segons ha explicat la benemèrita, la patrulla que va acudir a auxiliar la víctima va haver d'abatre el gos, que no tenia xip identificatiu, amb l'arma de foc reglamentària, causant-li la mort. Fins al lloc es va traslladar també una unitat del SAMU que, després d'assistir la dona, la va traslladar a l'Hospital La Fe de València. Finalment, va faltar el dissabte perquè no ha pogut recuperar-se de les lesions. Segons publica aquest dilluns Las Provincias, ha perdut la vida en entrar en xoc després de patir una hemorràgia.

Per la seua banda, l'alcalde de Macastre, Vicente Montó, ha relatat que, pel que sembla, la dona va trobar el gos, el portà al veterinari per a la revisió pertinent, on van comprovar que no tenia xip d'identificació ni dels amos, i l'acollí en propietat. "La dona el va acollir, l'alimentà i el va cuidar, i estava en perfectes condicions amb ella, i no entenem què va poder provocar l'atac" de l'animal, que no estava en la llista municipal de gossos perillosos i no tenia identificació, ha assenyalat Montó.

L'alcalde ha detallat que van ser uns veïns els qui, alertats pels crits de la dona, avisaren les forces de seguretat. Montó ha precisat que la dona era una "amant dels animals" i que vivia al municipi des del 2005, on s'havia adaptat i era volguda entre els veïns.

La Guàrdia Civil va abatre l'animal, que "s'havia acarnissat amb la dona", que va patir una parada cardíaca important i no superà les lesions de gravetat.

No és la primera vegada que es produeix a la Comunitat Valenciana un accident mortal relacionat amb l'atac d'un pitbull. El passat 30 d'abril morí un xic de 26 anys a Nules quan el seu gos, d'aquesta mateixa raça, va atemptar contra ell. 

També et pot interessar

stats