Mor de manera fulminant Coco, el ximpanzé nascut al Bioparc fa quatre anys

Després del dol, el grup de ximpanzés del parc es troba estable i manté la seua dinàmica habitual

El ximpanzé de 4 anys Coco a sobre de la seua mare Noelia
El ximpanzé de 4 anys Coco a sobre de la seua mare Noelia / Efe

El ximpanzé Coco, que va nàixer al Bioparc de València fa quatre anys, ha mort a causa d'una meningoencefalitis necrosant, una malaltia sobtada i fulminant, segons ha informat el parc aquest dilluns. Com a part d'un procés assumit pels ximpanzés de manera natural, després del dol el grup es troba estable i manté la seua dinàmica habitual.

"L'aparent vitalitat i normalitat en el comportament de Coco no feia presagiar el que ha ocorregut i el personal tècnic s'ha vist esglaiat per la inesperada mort del ximpanzé", afirmen des del parc. Nascut el juliol de 2018, l’animal era "molt volgut per tot l'equip", que va poder contemplar com la seua mare, Noelia, es posava de part en el recinte exterior i a la vista del públic.

Després de verificar que les proves de covid-19 havien resultat negatives, la necròpsia realitzada conjuntament amb el personal especialitzat de la Facultat de Veterinària de la Universitat CEU Cardenal Herrera ha determinat que la causa ha sigut una meningoencefalitis necrosant.

"El diagnòstic evidencia la forma fulminant i sobtada en la qual s'han desenvolupat els esdeveniments", afirmen les fonts, que remarquen que els ximpanzés es troben en greu perill d'extinció i la seua protecció és prioritària.

També et pot interessar

stats