Saps per què se celebra el Dia Mundial del Ximpanzé el 14 de juliol?

La data commemora el dia que Jane Goodall visitava per primera vegada el Parc Nacional Gombe Stream, a Tanzània, per a estudiar aquests animals

Coco i el seu germanastre Djibril, ximpanzés del Bioparc de València
Coco i el seu germanastre Djibril, ximpanzés del Bioparc de València / Bioparc
14 de juliol 2021 - 14:48

L'estudiosa de primats més famosa del món, Jane Goodall, es va traslladar el 1960 al que és ara el Parc Nacional Gombe Stream, a Tanzània. Allí va començar uns estudis que van revolucionar el coneixement que es tenia dels ximpanzés. Va ser un 14 de juliol i per això aquesta data ha sigut triada per a commemorar el Dia Mundial del Ximpanzé.

Pepa Crespo, directora de Comunicació del Bioparc, ha destacat en El dia À Punt, la "valentia" de la jove Jane Goodall per a traslladar-se a Àfrica a fer un estudi de camp pioner. Segons explica Crespo, la investigadora va ser la primera que va demostrar que els ximpanzés eren capaços d'utilitzar ferramentes, una qualitat que fins a aquell moment a soles s'atribuïa als éssers humans.

Malauradament, els ximpanzés són en l'actualitat una espècie en perill d'extinció. Crespo assenyala que a l'inici del s. XX n'hi havia més d'un milió en estat silvestre i ara menys de 200.000. La pressió humana sobre la selva està deixant aquests animals sense espai per a viure. Goodall, als seus 87 anys, continua lluitant per la conservació de l'espècie des de la fundació que porta el seu nom. En YouTube ha compartit un emotiu missatge amb motiu de la efemèride.

Tercer aniversari de Coco al Bioparc

Al Bioparc de València estan de doble celebració perquè aquest dissabte també és el tercer aniversari del ximpanzé Coco. Es tracta d'un ximpanzé de la subespècie Pan troglodytes verus, en greu perill d'extinció. "L'èxit de la seua reproducció és una gran notícia", han informat fonts del parc.

També et pot interessar

stats