Mor el lleó Teimoso, el rei del Bioparc

L'animal tenia 14 anys i estava malalt des de feia uns mesos.

El lleó Teimoso del Bioparc.
El lleó Teimoso del Bioparc.

El lleó Teimoso ha mort al Bioparc València als 14 anys d'un probable procés cancerós en l'aparell digestiu, fet que encara han de confirmar les anàlisis.

Teimoso va arribar al Bioparc procedent del Zoo de Lisboa (Portugal) en 2010 amb dues femelles per a formar un grup reproductor de la subespècie del lleó d'Angola, i pocs mesos després van nàixer les primeres cries. Des d'aleshores han nascut altres cadells, dos dels quals s'han quedat al parc, les femelles Tata i Shanga.

El lleó, nascut el 27 de juliol de 2005 a Lisboa, va començar a mostrar símptomes de malaltia fa unas mesos, quan va pedre la gana i deixava veure que no es trobava bé.

L'equip tècnic del parc li va fer proves analítiques i ecografies, i tot indicava que es tractava d'un procés inflamatori intestinal crònic freqüent en els fèlids. Però encara que se li va aplicar el tractament corresponent, no va respondre bé a la medicació.

Teimoso ha sigut el rei del Bioparc durant anys, especialment quan es feia valdre amb el seu potent rugit que retronava en tot el parc. Per a l'equip ha sigut un “colp molt dur perquè, encara que esperat, sempre és complicat assumir la pèrdua d'un animal", han lamentat en un comunicat.

Subespècie vulnerable 

Fins ara, al Bioparc València estava el grup reproductor format per Teimoso, Sortuda, Luana, Shanga i Tata i, d'altra banda, l'anciana Fa. La subespècie del lleó d'Angola està considerada com a "vulnerable" en la llista roja d'espècies en perill d'extinció de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa).

Com tots els grans depredadors, les seues poblacions han patit un seriós declivi. Habita ecosistemes diversos i el podem veure a les fites del bosc equatorial, a la República Democràtica del Congo, a les sabanes d'Angola, Zimbàbue i Zàmbia, i també al desert del Kalahari, a Namíbia i al delta de l’Okavango, a Botswana, on alguns grups s'especialitzen en la caça de búfals.

També et pot interessar

stats