Mor la beluga de 800 quilos rescatada al Sena

El cetaci ha hagut de ser sacrificat per a evitar-li sofriment mentre la traslladaven a la costa normanda

Rescat beluga Sena
Un moment del rescat de la beluga atrapada al Sena

Trist desenllaç per a la beluga rescatada aquest dimecres de matinada al riu Sena, a França. El complicat operatiu per a alliberar-la en què han intervingut fins a huitanta especialistes no ha arribat finalment a bon port, ja que el cetaci ha hagut de ser sacrificat mentre la traslladaven a la mar per la "degradació del seu estat de salut", segons les autoritats franceses. 

"El sofriment d'aquest animal era evident", ha declarat la veterinària dels bombers de l'Essone Ollivet Courtois en un missatge distribuït per la Prefectura de Calvados. L'experta esmenta que "les dificultats de respiració" de la beluga s'havien agreujat fins a tal punt que han hagut de practicar-li una tècnica d'eutanàsia per a no prolongar més el patiment.

Així ha sigut el complicat rescat

L'animal, acostumat a viure en les fredes i salades aigües de l'Àrtic canadenc, havia acabat de manera fortuïta al Sena i anava a ser traslladat a Ouistreham, a la costa normanda, després d'una setmana atrapat en un punt del riu francés, a setanta quilòmetres de París. El pla era que estiguera tres dies a Ouistreham, en un estany d'aigua marina, abans que l'alliberaren definitivament en alta mar.

Però havia deixat d'alimentar-se fa un temps i es trobava en un estat de salut que preocupava les autoritats, veterinaris i activistes. De fet, s'havia decidit avançar el dispositiu de rescat per a evitar que emmalaltira encara més.

La Prefectura de Calvados ha lamentat la defunció de l'exemplar, que no ha pogut sobreviure malgrat la mobilització inèdita en l'operació de salvament, de més de huit hores. Era un mascle que, malgrat pesar 800 quilos, estava més prim del que correspon a un cetaci d'aquestes característiques. L'havien bloquejat en una zona del riu Sena mitjançant rescloses el dijous passat i finalment l'han tret durant la matinada de l'aigua amb una xarxa remolcada per una gran grua. L'episodi ha generat molt d'estrés a l'animal, segons les autoritats.

També et pot interessar

stats