Mor als 73 anys l'escriptor Ricardo Bellveser

Autor de més de trenta llibres, al llarg de la seua trajectòria professional va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en institucions vinculades a la llengua i la cultura

Ricardo Bellveser, en una imatge d'arxiu
Ricardo Bellveser, en una imatge d'arxiu / CVC

L'escriptor valencià i exvicepresident del Consell Valencià de Cultura (CVC), Ricardo Bellveser, ha mort aquest dimecres als 73 anys. Bellveser patia un càncer des de feia dos anys.

Llicenciat en Periodisme, Ciències de la Informació i Filologia Hispànica, Bellveser era acadèmic corresponent electe de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, exacadèmic electe de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i assessor científic de la Fundación Max Aub de Sogorb, entre d'altres. L'escriptor va ser també primer membre i després vicepresident del CVC, entre 1991 i 2018. A més, al llarg de la seua trajectòria professional va ser, fins a gener de 2015, director-gerent de la Institució Alfons el Magnànim (CECEL-CSIC) i membre del Consell Rector de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

Durant molts anys va estar vinculat professionalment al diari Las Provincias. I com a autor, va publicar més de trenta llibres de poesia, novel·la i assaig.

El passat mes d'octubre, l'escriptor va donar dos quadres de la seua col·lecció privada al CVC: un oli de Luis Garcia Berlanga (que també va ser membre d'aquesta institució assessora de la Generalitat) i un altre de Joan Fuster.

També et pot interessar

stats