Comencen les tasques per retirar la creu del parc Ribalta de Castelló

Es compleix així amb la llei de memòria democràtica i la llei de memòria històrica valenciana

Es preveu recuperar l'estat del jardí original
Es preveu recuperar l'estat del jardí original / Ajuntament de Castelló

Aquesta setmana s'han iniciat les tasques per a la retirada del monument franquista als Caiguts i la recuperació del jardí de la creu del parc Ribalta, i està previst que la retirada i el trasllat de la creu es duga a terme al llarg d'aquest dimecres.

El regidor d'Obres i Projectes Urbans, José Luis López, ha recalcat que amb aquesta actuació "es dona compliment a les lleis en matèria de memòria democràtica i es recuperarà un espai ara ocupat pel monument en aquesta part del jardí del parc Ribalta, i s'integrarà així en el bé d'interés cultural". López ha recordat que el projecte contempla recuperar aquest espai, adaptant-lo al disseny i configuració anterior sobre la base dels plans de l'any 1926.

"Per fi comencen les obres que veritablement faran que es retire el monument d'exaltació al franquisme de la via pública, després de diversos procediments judicials, fins i tot alguna querella i tres licitacions, complint així la llei de memòria democràtica i la llei de memòria històrica valenciana", ha destacat la regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz.

El projecte global té un termini d'execució de sis setmanes i un pressupost de 58.900 euros. Està previst que aquest dimecres comencen les tasques de retirada i trasllat de la creu del monument fins a la col·locació en la ubicació triada pel bisbat de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, al qual ha sigut cedida.

Recuperació del jardí original

Després d'aquesta fase, les tasques prosseguiran amb la resta d'actuacions, i es preveu que el jardí recupere l'estat inicial previ a la col·locació del monument, incloent-hi la remodelació de les andanes i dels massissos enjardinats.

Els treballs consistiran en l'eliminació del paviment existent i la base d'aquest fins a arribar a terreny natural, a fi de poder connectar el jardí nou amb el terra del jardí. A continuació, es faran les intervencions en matèria d'obra de paleta i reg, amb la col·locació de la vorada, empedrats, pavimentació i bancs.

Finalment, s'escometrà la jardineria i s'hi plantaran diverses espècies d'arbres, arbusts i entapissants, seguint el criteri històric del parc.

També et pot interessar

stats