Mohamed Said Badaoui, l'activista musulmà expulsat d'Espanya per radicalisme: "M'acusen sense proves"

Fa una setmana que està al Marroc, on l'han deixat en llibertat sense càrrecs, i està disposat a portar el seu cas davant la justícia europea per a exigir reparació

Declaracions de Mohamed Said Badaoui

Res ha aconseguit parar la deportació d'Espanya de Mohamed Said Badaoui, l'activista musulmà veí de Reus (Tarragona) a qui la Policia Nacional acusa de ser un perill per a la seguretat nacional per promoure activitats “projihadistes”, com ara captar menors vulnerables d'origen marroquí. L'expulsió es va activar quan Badaui, que fa trenta anys que resideix a Catalunya, va sol·licitar la nacionalitat espanyola. Es basa en un informe policial que sosté que és un "islamista radical" que es dedica a difondre postulats jihadistes i també li atribueix pretensions polítiques independentistes. 

Separat a la força de la seua dona valenciana i els seus fills catalans, fa una setmana que aquest home està al Marroc, on ja ha quedat en llibertat sense càrrecs. Ara, exigeix un procés judicial "just" per a defensar-se d'unes acusacions que, segons remarca, s'han fet "sense proves". "L'informe diu que Mohamed és salafista, que he tractat d'adoctrinar menors, però no aporta ni com, ni quan, ni en què es basen per a fer aquestes afirmacions", ha dit en declaracions en À Punt NTC. Said Badaoui ha iniciat un procés per via administrativa: "Demanem que hi haja un juí just, on ells aporten proves de les coses de què m'acusen i jo em puga defensar, però no m'han deixat". 

El Parlament de Catalunya ha fet una declaració en suport a l'activista i ha condemnat el "racisme institucional" del sistema. ERC, CUP, Junts i Unides Podem-En Comú Podem ja denunciaren després de la detenció de Said que era víctima de “repressió política mitjançant la Llei d'Estrangeria”. Ell, que també ha rebut el suport de més de cent entitats espanyoles i internacionals, diu estar disposat a arribar fins al Tribunal Europeu de Drets Humans per a exigir justícia i reparació. 

També et pot interessar

stats