La ministra de Transport se mostra partidària de mantindre les mascaretes durant els vols

La mesura continuarà malgrat que la UE aconsella que deixe de ser obligatòria a partir del 16 de maig en avions i aeroports

Pocs passatgers i la majoria per motius laborals als aeroports valencians
Viatgers, en una imatge d'arxiu

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha dit aquest dijous que l'ús de la màscara en els mitjans aeris a Espanya es mantindrà de moment "seguint els criteris sanitaris", encara que no ha descartat un replantejament si és necessari.

Amb aquesta afirmació, Sánchez ha respost al pronunciament de l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) i del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), que aquest dimecres publicaren una actualització de les mesures sanitàries per al transport aeri que incloïa, entre les novetats, l'eliminació de la recomanació de dur obligatòriament la mascareta en aeroports i a bord dels avions a partir de la setmana que ve.

Sánchez ha dit que el Ministeri de Sanitat està analitzant les mesures i ha assegurat que és "interessant que s'adopten des del consens amb les comunitats autònomes". També està "observant el que està passant als països del nostre entorn, i si cal replantejar-se la mesura, ens la replantejarem", i s'està fent ressò de l'opinió de les companyies aèries.

En tot cas, ha afegit que si es produïra aquest replantejament seria, ha assenyalat "amb un criteri de cautela i prudència" gràcies als quals, "no ens ha anat malament en aquest país, gràcies també a l'èxit de la campanya de vacunació". La ministra ha defensat no "abaixar la guàrdia" perquè la covid "continua estant entre nosaltres", ha conclòs.

També et pot interessar

stats