La ministra Morant, sobre la primera vacuna espanyola contra la covid: "Serà millor que les que coneixem"

La previsió de la farmacèutica Hipra és que la vacuna, més adaptable a les variants del coronavirus, es comence a comercialitzar a l'inici del 2022

El president de la Generalitat, Ximo Puig, reunit aquest dijous amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant
El president de la Generalitat, Ximo Puig, reunit aquest dijous amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant / Ana Escobar (Efe)

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assegurat aquest dijous que si tot va com està previst, la primera vacuna espanyola contra la covid, que fabrica la farmacèutica Hipra, serà millor que les que s'han injectat fins ara a la població. El sèrum immunitzador d'aquesta empresa, líder en el sector veterinari, un dels que està investigant actualment la ciència espanyola, es troba en la segona fase dels assajos clínics. S'espera que puga començar a comercialitzar-se el primer trimestre del 2022 si es compleixen els terminis que planeja la farmacèutica. 

Morant, que aquest dijous ha tingut una reunió a València amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat en la roda de premsa posterior que a vacuna d'Hipra està enfocada a ser aplicada com a dosi de record i que ja s'està provant amb un miler de voluntaris que tenen la pauta completa de Pfizer. 

Segons ha recordat la ministra i exalcaldessa de Gandia, la futura vacuna d'Hipra té diversos avantatges. A més de considerar les diferents variants del coronavirus, no necessita congelar-se per al manteniment ni preparar-se abans de l'administració, fet que millora la logística. En concret, Diana Morant ha detallat que la tecnologia en què es basa l'antigen és la proteïna recombinant, per tant, incorpora mutacions de variants ja conegudes com ara l'alfa i la beta, i això la fa més adaptable i versàtil. De fet, podria incloure també la proteïna amb les mutacions detectades a òmicron, l'última variant detectada a Sud-àfrica que ha posat en alerta tot el planeta.

A pesar dels prometedors resultats, ha reclamat prudència, perquè la vacuna està encara en procés d'avaluació i assajos. Primer ha de demostrar seguretat i eficàcia, encara que ha assenyalat que tot va d'acord amb el calendari previst.

També et pot interessar

stats