El Ministeri preveu 1.875 ajudes a universitaris, que poden arribar a mil euros, per al programa Erasmus+

Des que es posà en marxa el programa el 2018, inclòs aquest any acadèmic, s'han beneficiat de 21.500 estudiants

Imatge d'arxiu d'un grup d'estudiants universitaris
Imatge d'arxiu d'un grup d'estudiants universitaris / Europa Press

El Ministeri d'Universitats, els rectors i el Banc Santander han renovat aquest dilluns un acord per a la concessió de 1.875 ajudes de fins a mil euros a universitaris interessats a acollir-se al programa europeu de mobilitat Erasmus+. Ara seran les universitats les que faran la selecció dels beneficiaris d’aquesta modalitat de beca, que prioritzarà els beneficiaris en el curs anterior amb una beca general del Ministeri i les persones amb una discapacitat igual o superior al 33% en l’adjudicació.

El conseller delegat de Santander Espanya, Ángel Rivera, ha destacat que l'objectiu principal del banc amb aquestes beques és sumar oportunitats perquè “no hi ha res més injust i excloent que les barreres d'accés a l'educació”. Des de la posada en marxa del programa el 2018, fins que acabe aquest any acadèmic, s'hauran beneficiat més de 21.500 joves i s'hauran destinat 10,5 milions d'euros.

En un acte a la seu del Ministeri d’Universitats, la presidenta de CRUE Universitats, Eva Alcón, ha subratllat la importància de la connexió amb les empreses i institucions a l'estranger per a un aprenentatge alineat amb la realitat del mercat laboral. Per la seua part, el ministre d'Universitats, Joan Subirats, ha afirmat que la internacionalització és clau en el sistema universitari espanyol i la mobilitat dels estudiants resulta essencial en el seu aprenentatge.

També et pot interessar

stats