El Ministeri d’Igualtat i el de Drets Socials denuncien la marxa neonazi de Chueca

Ho han fet davant de la Fiscalia de Sala de Delictes d'Odi i Discriminació de Madrid, perquè consideren que la manifestació neonazi pot ser constitutiva d'un delicte d'odi

Imatge de la manifestació a Chueca  al crit de "fora mariques dels nostres barris"
Imatge de la manifestació de Chueca al crit de "Fora mariques dels nostres barris" / Europa Press

El Ministeri d'Igualtat i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 han presentat una denúncia davant de la Fiscalia de Sala de Delictes d'Odi i Discriminació de Madrid, contra la manifestació neonazi que va discórrer aquest dissabte, 18 de setembre, pel barri de Chueca, a Madrid, perquè consideren que pot ser constitutiva d'un delicte d'odi. La mobilització l'havia convocada el grup ultradretà Madrid Seguro.  

Tal com recull la denúncia, tots dos ministeris posen aquests fets en coneixement de la Fiscalia, "per si foren constitutius de delicte d'odi o discriminació, segons l'article 510.1 del Codi Penal", i també han estimat concurrents "circumstàncies agreujants".

En concret, consideren un agreujant el fet d'haver-se "convocat i difós a través d'Internet, resultant accessible a un elevat nombre de persones". També que les "circumstàncies de temps i lloc" feren els fets "idonis per a alterar la pau pública i crear un greu sentiment d'inseguretat o temor entre els integrants dels grups destinataris dels missatges d'odi i discriminació".

"Expressió d'intolerància incompatible amb la convivència"

El Ministeri d'Igualtat i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 consideren que és la seua "obligació institucional, política i ètica "condemnar el que ha succeït a Chueca ja que, al seu entendre, "és sens dubte una expressió d'intolerància incompatible amb la convivència en una democràcia", i confien "que la Fiscalia actue en conseqüència".

"L'homofòbia, la transfòbia, el racisme i el masclisme no tenen cabuda en la nostra democràcia", han subratllat, al mateix temps que han enviat un missatge als qui pateixen aquestes discriminacions. "No esteu soles. Volem recordar que la igualtat, el vostre dret a la igualtat i el de totes i tots ha de ser la pedra angular que sosté els altres drets", han afegit.

A més, han assegurat que continuaran treballant "amb més intensitat, si hi cap" per a aprovar la llei trans i de drets LGBTI i la llei de llibertat sexual, que "permetran prendre mesures estructurals per a lluitar contra aquestes violències de la manera més efectiva possible".

"Aquest país es mereix que Chueca, i tots els barris i pobles d'Espanya, estiguen plens de diversitat i llibertat, no d'odi", resolen tots dos ministeris.

També et pot interessar