El Ministeri d’Igualtat convoca un comité de crisi per a avaluar els últims crims masclistes

La reunió tindrà lloc divendres i hi assistiran representants de les comunitats autònomes

La ministra d'Igualtat, Irene Montero,  aquest dimecres a Madrid
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una imatge d'arxiu / Daniel González (Efe)

El Ministeri d’Igualtat ha convocat d'urgència el comité de crisi per a avaluar els últims assassinats masclistes comesos a Espanya, sis enguany, segons les dades de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. La reunió tindrà lloc divendres que ve, 27 de gener, en la seu del ministeri, que aquest dilluns ha confirmat que també assistiran representants de les comunitats autònomes.

La ministra Irene Montero ha assenyalat en el seu compte de Twitter que l'objectiu de la reunió serà "analitzar detalladament cada cas, saber què ha fallat, millorar la coordinació i arribar sempre a temps".

Igualtat ja va convocar un comité de crisi el passat 28 de desembre, mes en què onze dones van perdre la vida a les mans de les seues parelles o exparelles.

Aquest mateix dilluns, el govern espanyol ha confirmat els assassinats masclistes ocorreguts a Lleida i Valladolid en els últims dies, amb el que ja en són 1.188, les dones assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles des del 2003, any en què van començar els registres.

El nombre de menors assassinats per violència de gènere a Espanya també s'ha incrementat a un el 2023 i a 49 des del 2013, i ja en són onze, els xiquets i xiquetes òrfenes per aquests crims enguany. 

També et pot interessar

stats