El Ministeri de Consum limita a tres minuts el temps d'espera en l'atenció al client

El Consell de Ministres ha aprovat l'avantprojecte de llei que redueix també a quinze dies hàbils el temps màxim per a resoldre les reclamacions generals

Una treballadora d'un centre d'atenció telefònica, un dels sectors més afectats per la temporalitat
Una treballadora d'un centre d'atenció telefònica / À Punt NTC

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Consum, ha aprovat l'avantprojecte de llei per a regular els serveis d'atenció a la clientela de les empreses, que limitarà a tres minuts el temps d'espera per a ser atés telefònicament en serveis d'informació, reclamació i postvenda.

La llei, tal com ha detallat el ministre de Consum, Alberto Garzón, en la roda de premsa posterior al Consell, redueix també de trenta a quinze dies hàbils el temps màxim per a resoldre les reclamacions generals, i permetrà a les comunitats rebaixar aquest termini si la seua normativa particular el contempla.

Aquestes són algunes de les mesures de l'avantprojecte i en cas d'incompliment, les empreses s'enfronten a multes de fins a 100.000 euros.

El passat 16 de novembre ja es va donar el vistiplau a la redacció de l'avantprojecte i ara arriba al Consell, segons ha dit la seua portaveu, Isabel Rodríguez, en "segona volta".

També et pot interessar

stats