Les millores en el concert sanitari pretenen alleugerir les llista d'espera

El personal s'ha d'adherir de manera voluntària al pla de xoc perquè els hospitals programen les operacions de vesprada.

Fa més de dos mesos que aquest tipus d'intervencions extraordinàries s'havien paralitzat
Fa més de dos mesos que aquest tipus d'intervencions extraordinàries s'havien paralitzat / Arxiu

Les pròximes setmanes entraran en vigor les millores en el concert sanitari, que inclouen un increment en les retribucions generals que poden arribar al cent per cent en algunes especialitats.

Els 64.000 pacients pendents d'una operació en la sanitat pública valenciana esperen que es reactiven les operacions quirúrgiques a les vesprades, després de les millores de l'anomenat autoconcert aprovades per la Conselleria de Sanitat al final de desembre.

Fa més de dos mesos que aquest tipus d'intervencions extraordinàries s'havien paralitzat, perquè el personal sanitari demanava unes retribucions més ajustades al procediment utilitzat en cada cas.

Més flexibilitat

Aquest acord té flexibilitat per a aplicar-se a aquest tipus d'intervencions. Segons explica Rosa Atiénzar, del sindicat Comissions Obreres, "s'ha afinat més en les intervencions que necessiten més temps i tenen més complexitat".

També hi ha més flexibilitat per a triar la quantitat de treball que es pot assumir de manera extraordinària. Andrés Cánovas, del sindicat mèdic, indica que, per exemple, es podrà triar un pagament per acte mèdic, acabar a les deu de la nit i cobrar 400 o 500 euros, o treballar les cinc hores i cobrar 370 euros".

Ara el personal sanitari ha d'adherir-se de manera voluntària a aquest pla de xoc perquè els centres hospitalaris puguen programar les intervencions en horaris extraordinaris. Les últimes xifres de les llistes d'espera indiquen que 64.000 persones esperen quasi 100 dies perquè les operen a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats