La millor tapa valenciana del 2023 es pot tastar a Paterna

La tapa L'esmorzaret, una creació inspirada en el popular esmorzar valencià ha sigut escollida com a millor creació autòctona al concurs Tapas d’ací

L'Esmorzaret, millor creació autòctona al concurs ‘Tapas d’ací’
La tapa L'esmorzaret, millor creació autòctona al concurs Tapas d’ací / Tapas d'ací

La millor tapa valenciana de 2023 es fa al restaurant Casa Toni de Paterna (Horta Nord) i s’inspira en l’esmorzar valencià. La tapa L'esmorzaret ha sigut escollida com la millor creació autòctona al concurs Tapas d’ací, que s’ha celebrat aquest dilluns en el Centre de Turisme de València. Aquest homenatge al tan popular esmorzar té com a ingredients la llonganissa de faves, allioli de botifarra, picada de salmorra i aire de pimentó.

Durant la competició els sis finalistes han mostrat el seu talent a l’hora de crear la millor tapa valenciana, mentre que el guanyador, Toni Cano, participarà en l’acció promocional de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, en el Dia Mundial de la Tapa.

El segon premi ha sigut per a Josep Palomares, del restaurant Xiri (Monòver), la proposta del qual ha sigut Dau de senglar, i el tercer premi ha correspost a Catalina Xiva, del restaurant La carrasca de Culla, amb la proposta Copa de Sent Soví.

Al costat d'ells, han participat com a finalistes Emilio José Pons Tena, del restaurant L'escudella de Vilafranca; Isaïes Sánchez i Irene Méndez de Pulpería Ligazón, i Roberto Atzeni, del restaurant Malaespina, segons han informat fonts de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València.

La Coca de gamba i bleda, primer premi del concurs nacional de coques tradicionals

D'altra banda, a Oliva (Safor) s’ha celebrat la quarta edició del Concurs de Coques Tradicionals i Creatives, on s’ha concedit el primer guardó a la Coca de gamba i bleda, elaborada per Vanessa Monfort i Ferran Giro, del restaurant Arrels. El restaurant Casa Granero, de Serra, s'ha emportat el segon premi amb la Coca de la matança, de Víctor Vicente Navarro i Mónica Navarro, mentre que el tercer trofeu ha recaigut en la Coca de verdures i xoriç a la manera de La Rioja, del forn de Sant Josep del Palmar.

El jurat, que ha hagut de triar la millor coca entre les elaboracions realitzades per 22 professionals de la Comunitat Valenciana i Andorra, ha estat compost per Quique Dacosta; Cristina Figueira, xef del restaurant El xato, de la Nucia; Rafa Soler, del restaurant Audrey’s, de Calp; José Manuel López, xef de Peix i brases, de Dénia; Vicente Sancho, mestre MOC del Gremi de Forners de València; Javier Solsona, director de la xarxa de centres de turisme de la Comunitat Valenciana; Maje Martínez, directora de continguts de Gastrònoma i Alacant Gastronòmica, i Lluís Penyafort, periodista gastronòmic d'À Punt.

També et pot interessar

stats