El millor restaurant sense gluten d'Espanya està a València

El Miracle ocupa la primera posició del rànquing que publica l'app de restaurants sense gluten Celicidad 2021

Restaurant el Miracle, millor sense gluten

El restaurant de menjar mediterrani El Miracle de la ciutat de València ha aconseguit el primer lloc del rànquing anual dels millors restaurants sense gluten 2021 que publica l'app de restaurants sense glutens Celicidad mitjançant les valoracions de 24.474 usuaris registrats.

Els propietaris d'El Miracle són una parella siriana, Hiba, farmacèutica, i Nazir, especialista en recursos humans, que van haver de fugir del seu país en guerra ara fa huit anys. Instal·lats a València al maig de 2017 iniciaren el seu pioner projecte gastronòmic que ara se situa al capdavant dels restaurants sense gluten.

Hiba i Nazir, els propietaris del restaurant El Miracle de València
Hiba i Nazir, els propietaris del restaurant El Miracle de València

A El Miracle (carrer de Campoamor, 42) es barregen gustos mediterranis procedents de Síria i Egipte. Hiba i Nazir coneixen bé l'odissea que és per a un celíac menjar bé fora de casa i sense riscos, i per això s'han esforçat per a crear un restaurant totalment segur en el qual espècies i ingredients naturals són els autèntics protagonistes. Els usuaris en recomanen les croquetes, les creps, l'hamburguesa i les postres.

Un altre restaurant valencià en la llista

Després d'El Miracle, amb l'aposta cent per cent sense gluten, ocupa el segon lloc del rànquing el restaurant gallec La Sastrería Taberna, que l'any passat v guanyar el primer lloc.

En la posició tercera, un clàssic del rànquing Celicidad, el restaurant d'Oviedo El Fartuquín, que va ser nomenat en 2019 millor restaurant sense gluten d'Espanya per FACE. En el número 4, un japonés cent per cent sense gluten i sense lactosa del centre de Madrid, Okashi Sanda, que repeteix també en el rànquing. Casa Niembro, el chigre d'Asiegu més premiat en Celicidad, continua en el més alt del rànquing un any més amb la seua aposta local cent per cent sense gluten.

L'As de Bastos de Madrid, Makaipa Tapas a Conil de la Frontera, LaLina també a Madrid, així com El Antiguo, i el restaurant valencià especialitzat en menjar asiàtic Mey-Chen completen el rànquing d'enguany.

"Crida l'atenció que huit dels restaurants del rànquing són cent per cent sense gluten, i això deixa un missatge molt clar per als hostalers: per a un celíac la seguretat és fonamental, la valoren i aposten per llocs on no hi ha cap mena de risc”, ha indicat Lorena Pérez, directora de Celicidad.

"Cada vegada són més els restaurants que ofereixen opcions sense gluten, però han de fer-ho tenint sempre en compte que el celíac menja sense gluten per absoluta necessitat, no per moda ni per capritx, i per a poder oferir opcions realment segures és necessari evitar la contaminació creuada al magatzem, en cuina i en sala", ha indicat el responsable de l'app Celicidad, Juan Luis Quirós.

També et pot interessar

stats