Quin és el millor lloc per a vacunar els menuts de cinc a onze anys?

Els pediatres creuen que el lloc més segur són els centres d'atenció primària o els hospitals, però també admeten que si es vol vacunar tants com es puga en el menor temps possible, el més recomanable serien o els vacunòdroms o els centres educatius

Un xiquet rep la vacuna
Vacunació d'un xiquet / À Punt NTC

Centres de salut, hospitals, vacunòdroms o col·legis? On és millor vacunar els més menuts? Mentre la Conselleria de Sanitat concreta la logística, els pediatres es mostren més inclinats a vacunar els menuts en centres de salut i hospitals. En qualsevol cas, els centres educatius es mostren oberts a posar la vacuna a les escoles i només demanen que es guarde la confidencialitat de les dades personals.

"El lloc més segur per vacunar tant els menors com altres grups d'edat són els centres d'atenció primària o els hospitals perquè allí disposem de tots els mitjans, tant humans com materials, per a atendre una reacció adversa, però està clar que si volem vacunar tants xiquets com es puga en el menor temps possible, el millor serien els vacunòdroms o els centres educatius", ha resumit la pediatra valenciana Eva Suárez, presidenta de la Societat de Pediatria de la Comunitat Valenciana. Segons ella, el problema de vacunar aquest col·lectiu en centres escolars és que el personal sanitari s'hi ha de desplaçar, tenint en compte que ja pateixen una forta saturació en plena cinquena onada de la pandèmia i un repunt de treball per les infeccions respiratòries pròpies de l'hivern.

Els pediatres opinen també que s’hauria de vacunar primer els menuts amb patologies prèvies i després seguir el torn de vacunació dels menuts majors, seguits dels de menor edat. I com en la població adulta, aquells xiquetes i xiquetes que hagen passat ja la covid hauran esperar un període de temps per a posar-se la vacuna i caldrà d'analitzar "cas per cas" la immunització dels que tinguen problemes de coagulació.

El que se sap i el que està pendent de definir

Les dosis de les vacunes per als infants arribaran a la Comunitat Valenciana el pròxim 13 de desembre i començaran a administrar-se el 15 d'aquest mes. A la Comunitat Valenciana hi ha més de 360.000 xiquets i xiquetes entre cinc i onze anys, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El procés de vacunació d'aquest col·lectiu, en qualsevol cas, encara té alguns dubtes per resoldre: per quin tram d'edat començaran, on s'administrarà o què passarà en les famílies que es neguen a vacunar els fills o filles.

També et pot interessar

stats