Els militars de l'UME es preparen per a actuar en catàstrofes naturals cada vegada més virulentes pel canvi climàtic
La base militar de Bétera és l'escenari d'entrenament dels 500 soldats que donen servei a la Comunitat Valenciana, Múrcia, Albacete i les illes Balears
En situacions extremes ocasionades per una riuada, un incendi o un terratrémol, el treball de l'operatiu de rescat és fonamental per a salvar vides humanes. Amb el canvi climàtic i els incendis, cada vegada més virulents, la preparació dels militars augmenta.
Els equips d'À Punt s'han acostat aquest divendres un poc més al procés de formació que segueixen a la Unitat Militar d'Emergències, davant qualsevol catàstrofe. La base militar de Bétera és l'escenari d'entrenament per als 500 soldats.
Un greu accident de metro obliga els militars de l'UME a actuar per a rescatar les víctimes que encara queden dins dels combois. Aquesta vegada es tracta d'un simulacre, però la situació ja s'ha produït amb ferits reals.
La capacitat de coordinació dels equips que participen en el rescat ha de ser màxima perquè l'operació tinga èxit. Estar preparats davant qualsevol catàstrofe, com el rescat de supervivents després de produir-se un terratrémol.
Ací, l'ajuda de gossos ensinistrats és fonamental per a trobar vida davall les runes. Ho han viscut en altres ocasions. De les més greus, el terratrémol del 2012 de Lorca. Per exemple, també intervingueren a la DANA del 2019 i als incendis de Begís i la Vall d'Ebo d'aquest estiu. I és que l'UME de la Comunitat Valenciana dona servei també a Múrcia, Albacete i les illes Balears.
La incorporació de les noves tecnologies, amb drons capaços de localitzar desapareguts o dimensionar el foc d'un gran incendi, ha facilitat el treball d'un operatiu que els últims anys s'enfronta a catàtrofes més devastadores, provocades pel canvi climàtic.