Milers de persones participen en la romeria de la Santa Faç

Milers d'alacantines i alacantins recorren els huit quilòmetres que separen la cocatedral de Sant Nicolau del monestir de la Santa Faç.

Milers de persones recorren els huit quilòmetres que separen la cocatedral de Sant Nicolau del monestir de la Santa Faç
Milers de persones recorren els huit quilòmetres que separen la cocatedral de Sant Nicolau del monestir de la Santa Faç / Morell (Efe)

Milers d'alacantines i alacantins ja recorren els huit quilòmetres que separen la cocatedral de Sant Nicolau del monestir de la Santa Faç ja siga per una promesa, com a agraïment o simplement amb voluntat festiva. A les 7 del matí, a l'ajuntament ha començat el repartiment de les 15.000 canyes, coronades amb romer. Una hora després ha començat el pelegrinatge. Acabat ja el moment de la litúrgia, comença ara la part lúdica de la jornada. 

Enguany el dispositiu de seguretat inclourà 290 agents de la Policial Local, 170 voluntaris de Protecció Civil i 22 de la Creu Roja, a més de 12 bombers i un dron. També s'instal·laran dos hospitals de campanya, tres punts de control i tres punts violeta on poder denunciar assetjaments. Pel que fa a la neteja, s'instal·laran 190 contenidors al llarg del recorregut i el dispositiu es mantindrà fins diumenge.

À Punt Mèdia seguirà de prop la romeria de la Santa Faç d'Alacant. El magazín El matí À Punt ha previst un programa especial en directe de les 10:00 fins a les 13:30 hores, amb motiu de d'aquesta romeria, una tradició amb més de cinc segles d'història.

També et pot interessar