Milers de persones es manifesten a Palma contra el turisme massiu i per una vivenda digna

10.000 manifestants, segons la delegació del govern, han eixit als carrers de la ciutat amb el lema 'Mallorca no es ven'

Manifestació en contra de la manifestació turística a Palma
Manifestació a Palma en contra de la massificació turística / Banc del Temps de Sencelles

Unes 10.000 persones, segons dades de la delegació del govern espanyol, s'han manifestat este dissabte pels carrers de Palma per a protestar contra la massificació turística de Mallorca i per a demanar l'accés a un habitatge "digne" en una convocatòria de l'entitat Banc del Temps de Sencelles.

La marxa, que tenia per lema Mallorca no es ven, ha comptat amb una gran participació de la ciutadania que ha sorprés inclús els organitzadors, com ells mateixos han reconegut.

La protesta ha estat encapçalada per dos grans pancartes, en una de les quals figurava el lema, mentre que en l'altra es podia llegir: "Si ens neguen el nostre sostre, ens neguen el nostre futur: dret a una vivenda digna".

La manifestació ha partit del parc de les Estacions de Palma i ha conclòs amb la lectura d'un manifest al passeig del Born.

Esta protesta té lloc dies després de la primera reunió que ha tingut el govern balear per a establir les bases d'un nou model turístic, davant del malestar social existent i la congestió a les illes.

L'executiu de Marga Prohens va reunir els agents econòmics, socials, partits polítics i entitats civils de les illes amb el propòsit d'activar el Pacte Social i Polític per a la Sostenibilitat de les Illes Balears.

També et pot interessar

stats