Milers de persones es manifesten a Madrid per a “defendre la vida”

Els manifestants demanen als polítics una nova llei "que defenga la vida sense fissures".

Els manifestants han portat globus verds, el color amb el qual representen la vida
Els manifestants han portat globus verds, el color amb el qual representen la vida / Europa Press

La plataforma Sí a la Vida, formada per 500 associacions ha convocat aquest diumenge una manifestació a Madrid per a manifestar-se en contra de l’avortament i demanar als polítics “una nova llei que defenga la vida sense fissures, sempre i en tota circumstància”. 

A la marxa han acudit unes 40.000 persones, segons l’organització. Per la seua banda, la delegació del govern espanyol a Madrid calcula uns 6.000 assistents. 

La presidenta de la Federació Espanyola d’Associacions Provida (Feapv) ha expressat el seu rebuig contra qualsevol tipus d'avortament, ja siga per violació de la dona o per malaltia, perquè “la vida és lluita” i “tots, sense excepció, tenim dret a la vida”.

A la manifestació ha acudit també el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, que s'ha compromés a impulsar si governen una llei de protecció a la maternitat perquè les dones embarassades compten amb “tots els recursos de l'Estat” per a seguir avant amb l'embaràs perquè consideren que “l'avortament no és un dret”.

Entre els manifestants també es trobava l'exdiputada del PP i candidata de Vox per Múrcia, Lourdes Méndez Monasterio, que ha apostat per “reduir el nombre d'avortaments” a Espanya a través de la derogació de la llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs i de l'aprovació en el seu lloc d'una llei de suport a la maternitat.

També et pot interessar

stats