Milers de persones ixen als carrers de la Comunitat Valenciana “Fartes de totes les violències masclistes”

Concentracions i manifestacions a les principals ciutats valencianes amb motiu del 25N

Així han sigut les manifestacions pel 25N a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Milers de persones han eixit als carrers de les principals ciutats de la Comunitat Valenciana per denunciar els assassinats de dones i les nombroses discriminacions que sofreixen. 

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i amb el lema “Fartes de totes les violències masclistes”, les associacions feministes han reivindicat la necessitat de denunciar tot tipus de discriminacions i no solament aquelles que es pateixen en les relacions de parella: l'explotació sexual, els matrimonis forçosos i l’ablació, entre moltes altres. Així ho ha explicat Gabriela Moriano, una de les portaveus del Moviment Feminista Valencià, que ha denunciat que “les successives lleis i pactes d’Estat contra la violència masclista no es doten de recursos suficients”. 

Precisament a la ciutat de València la Coordinadora Feminista de València ha fet un itinerari que ha començat a les 19:00 hores a la Porta de la Mar del carrer de Colom i ha acabat a la plaça de l’Ajuntament, encapçalada per dones supervivents de violència de gènere. 

Les manifestacions han tingut presència institucional. A València, darrere de la pancarta "Veure, escoltar i parlar", s'han manifestat el president de les Corts, Enric Morera; la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra; el vicepresident i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca; el conseller d'Hisenda, Vicent Soler; la consellera de Sanitat, Ana Barceló; el conseller de Territori, Arcadi España; i la delegada del govern espanyol, Gloria Calero, entre altres.

Un grup de dones actuen durant la manifestació del 25N a la plaça de l'Ajuntament de València
Un grup de dones actuen durant la manifestació del 25N a la plaça de l'Ajuntament de València / Adelaida Ferre

Per altra banda, l’Assemblea Feminista de València ha programat a les 21:00 hores un taller de cartells al barri de Benimaclet, amb els quals faran una marxa a les 22:00 hores. 

A Castelló de la Plana, l’associació feminista Assemblea 8M Castelló ha convocat una concentració a les 19:00 hores a la plaça de Maria Agustina, des d’on han fet un recorregut fins al Parc de Ribalta, on s'ha llegit un manifest i un text titulat L’arbre de les absents. Lola Mallén, presidenta de la associació feminista Adona’t, ha assegurat que “el fet que hi haja tants assassinats i violència vicària és símptoma que la societat està malalta” i ha revindicat “el canvi a través de l’educació dels xiquets”. 

A les 20:15 hores, la Coordinadora Feminista d’Elx ha convocat una manifestació nocturna batejada “Dona, pren la nit”, per reivindicar espais “lliures de violències masclistes”, que s’ha iniciat a la plaça de Baix amb ciris i cartells amb els noms de les dones assassinades.

Posada en escena de la manifestació feminista d'Elx durant el 25N
Posada en escena de la manifestació feminista d'Elx durant el 25N / À Punt NTC

La plaça de la Muntanyeta d’Alacant també ha acollit una concentració a les 19:00 hores. Josefina Carreño, coordinadora de la Plataforma Feminista d’Alacant, ha recordat que “és una tasca de tota la societat continuar lluitant per l’eliminació de totes les violències que sofreixen les dones”, ja que “les estadístiques ens mostren que els casos contra les dones joves estan augmentant”. A més, la Plataforma ha denunciat que justament aquest dia s’ha aprovat una ordenança municipal que pretén multar les dones que exerceixen la prostitució als carrers de la ciutat, "una violència simbòlica més contra les dones".

També et pot interessar

stats