Multes de 3.000 euros a la mendicitat i la prostitució: la polèmica “ordenança de convivència” d’Alacant

La nova mesura s’ha aprovat aquest 25 de novembre amb els vots de PP, Ciutadans i Vox, i ha coincidit amb el Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Imatge de la sesió del ple de l'Ajuntament en què s'ha aprovat aquesta polèmica ordenança
Imatge de la sessió del ple de l'Ajuntament en què s'ha aprovat aquesta polèmica ordenança / Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dijous 25 de novembre una nova ordenança de convivència, la qual preveu sancions contra l'exercici de diverses activitats com ara el vandalisme i els grafitis, però que també inclou la mendicitat o la prostitució. Aquesta última circumstància ha suscitat mostres de rebuig i contestació social per part d'entitats i associacions dedicades a l'atenció de col·lectius desfavorits, com la Plataforma contra la Pobresa o Càritas, així com de la Plataforma Feminista d'Alacant.

El ple l'ha aprovada amb els vots del Partit Popular, Ciutadans i Vox. L'oposició l'ha qualificada de “vergonya” per penalitzar els més vulnerables i fer-ho, precisament, el Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Asseguren que, lluny d’oferir solucions, “la norma criminalitza l'exercici de la prostitució, que és una altra forma de violència contra la dona”. 

Javier Ruvira, secretari general de Càritas Diocesana d'Alacant, ha denunciat que seria més útil “prendre mesures per a garantir els drets d’aquestes persones”. Per la seua banda, Sol Fernández, membre de la Coordinadora d'Eixida Nocturna d'Acció Solidària, ho ha qualificat “d’involució”. 

Les multes poden ser de fins a 3.000 euros i els afectats podrien acabar a la presó. Per aquest motiu, l’oposició ha anunciat que aprofitarà el termini de 30 dies per a presentar al·legacions. En cas d’aprovar-se, la mesura entrarà en vigor al començament de l'any que ve. 

També et pot interessar

stats