Mig miler de persones es concentren a València en solidaritat amb Palestina

També a la plaça de Maria Agustina de Castelló de la Plana s'ha convocat un acte en defensa del poble palestí, que ha viscut aquest diumenge la setena nit de bombardejos

Concentració per Palestina a València / Fran Martínez
Fran Martínez
16 de maig 2021 - 19:24

Mig miler de persones s'han concentrat aquest diumenge de vesprada a plaça de la Mare de Déu de València per a demanar una Palestina lliure, algunes vestides amb el típic hijab, mocadors, banderes i per descomptat la pertinent mascareta. Unes concentracions que se sumen a les que s'han celebrat al llarg de la setmana a poblacions com Elx i València, i que es repetiran els pròxims dies a Alcant o Gandia.

El president de la comunitat palestina a la Comunitat Valenciana, Adel al-Sheik , ha explicat a À Punt els motius de la concentració: ''Gaza sempre està en guerra. Bombardegen les cases civils, les dones, els xiquetes i xiquetes. Va passar el 2012, el 2014, el 2018 i ara el 2021. I les víctimes sempre són les mateixes''.

Adel al-Sheik ha resumit el que travessa el poble palestí. ''Volen traure la gent de les seues cases, els prohibeixen anar a la mesquita durant el ramadà. 160 avions militars estan atacant Gaza, que ja és com una gran presó.

Les persones que s'han concentrat aquesta vesprada han defensat el seu dret a resistir. ''És la nostra terra, la de les nostres famílies, la dels nostres avantpassats. I demanem viure en pau per a tots. A Gaza ja no hi ha ni aigua ni llum, ni medicines. Volem dir-li al món què estan fent a Gaza''.

Els palestins exigeixen que pare la massacre als territoris ocupats i adverteixen que el silenci només és una forma de complicitat amb els agressors.

Reunió sense èxit del Consell de Seguretat de l'ONU

La matinada d'aquest diumenge Israel ha bombardejat Gaza com a part de l'ofensiva militar que va iniciar fa set dies contra Palestina. El darrer atac de l'exèrcit israelià ha elevat a 170 les persones mortes a la franja palestina la darrera setmana, entre les quals 47 són menors, segons ha informat el Ministeri de Sanitat del país.

El Consell de Seguretat de l'ONU, que demana un alto el foc, s'ha reunit aquesta vesprada, una vegada més sense acord. L'ofensiva contra Gaza seguirà amb tota la força. Així ho ha dit el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

També et pot interessar

stats