Metrovalència i el TRAM d'Alacant estrenen l'horari d'estiu

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana manté el servei nocturn per a estalviar trajectes en cotxe de matinada

Normalitat en el TRAM d\'Alacant una vegada restablides les línies afectades
Imatge d'arxiu del TRAM d'Alacant / À Punt NTC

Per primera vegada en el mes de juliol, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) mantindrà l'horari habitual de la resta de l'any per a Metrovalència. Així, la reducció estival de la freqüència del metro, equivalent al servei prestat els dissabtes al llarg de l'any, s'ajorna del 31 de juliol al 31 d'agost. D'altra banda, el servei nocturn de caps de setmana i festius no patirà cap reducció.

Aquesta mesura busca afavorir la mobilitat urbana en l'àrea metropolitana de València en un mes en què encara es produeixen nombrosos desplaçaments per motius de treball, malgrat que col·lectius com els estudiants ja no han d'acudir a classe. Per això, els tramvies presten des de meitat de juny el servei habitual no lectiu.

El que sí que afectarà la circulació seran les obres de manteniment. Des del dilluns 3 de juliol, el tram Torrent-Castelló de la línia 1 de Metrovalència es veurà afectat per la renovació de les vies, la qual cosa obligarà a habilitar un servei alternatiu d'autobús fins el 31 d'agost per a connectar cinc rutes: Torrent i Picassent; Torrent i Alginet; Torrent, l’Alcúdia i Carlet; Torrent, Alberic i Castelló; i Picassent, Alginet, Carlet, l’Alcúdia, Alberic i Castelló. La freqüència serà la mateixa: cada 45 minuts de dilluns a divendres, 40 minuts els dissabtes i 60 minuts els diumenges i festius.

Per la seua part, el TRAM d'Alacant ja ha iniciat l'horari d'estiu, que inclou el servei nocturn del Tramnuitador o Trasnochador i el Mussol de les Marines, que connecta Benidorm amb Garganes. Ambdós transports estaran en funcionament el 14 d'agost, en la vespra de la Mare de Déu d'Agost, i finalitzaran el 26 d'agost. Una iniciativa amb la qual es facilita un desplaçament segur als joves que vulguen gaudir de l'oci nocturn alacantí, perquè s'estalvien els trajectes de cotxe de matinada.

També et pot interessar

stats