Metrovalencia distribueix 24.300 targetes de transport pel 125 aniversari de l'arribada del trenet a Rafelbunyol

L’empresa pública ha col·laborat en les exposicions organitzades pels ajuntaments d'Alboraia, Museros i Rafelbunyol aportant material del seu arxiu històric.

Targeta de transport especial dedicada al 125 aniversari de l'arribada del trenet a Rafelbunyol
Targeta de transport especial dedicada al 125 aniversari de l'arribada del trenet a Rafelbunyol

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a distribuir una targeta de transport especial dedicada al 125 aniversari de l'arribada del trenet a Rafelbunyol. L'empresa pública ha emés 24.300 targetes amb aquesta imatge que s’ha començat a distribuir en les màquines de venda i a les estacions de la Línia 3 (Aeroport-Rafelbunyol). 

Aquest nou suport, amb les mateixes característiques tècniques que la resta de targetes que es distribueixen de manera habitual, és vàlid per a recarregar els diferents títols propis de Metrovalencia i els integrats amb altres operadors.

Com a part de les iniciatives promogudes amb motiu d'aquest aniversari, FGV ha col·laborat en les exposicions que han organitzat els ajuntaments d'Alboraia, Museros i Rafelbunyol. L'empresa pública ha aportat material del seu arxiu històric, com fotografies i documents, a més de peces originals com rellotges, banderoles, cartells indicatius o gorres pertanyents als diferents uniformes utilitzats al llarg d'aquest període.

Com a part d'aquesta commemoració, FGV ha iniciat també els treballs de restauració del Tractor 4, exposat com a peça històrica a l'exterior de l'estació de Rafelbunyol.

El Tractor 4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del trenet estan lligats a la Segona República.

Després d’haver estat alguns anys fora de servei, va ser restaurat i situat com a monument el 1985 quan es va reformar l'estació de Rafelbunyol, amb l'objectiu de preservar i tindre sempre present l'evolució històrica del transport metropolità.

També et pot interessar

stats