El metro de Nova York implanta un sistema ideat a Alacant per a guiar els discapacitats visuals

El sistema resulta revolucionari perquè permet guiar als usuaris per subterranis, on no hi ha senyal GPS.

L’aplicació ja pot provar-se a l'estació de metro de Jay St-Metrotech de Nova York
L’aplicació ja pot provar-se a l'estació de metro de Jay St-Metrotech de Nova York / Universitat d’Alacant

El metro de Nova York ha implantat una tecnologia per a orientar a les persones amb discapacitat visual que ha creat la Universitat d’Alacant i l’empresa Neosistec. Aquest sistema nascut al laboratori valencià orienta les persones amb discapacitat visual en els desplaçaments per l’estació de metro gràcies als dispositius mòbils. 

Ara per ara, aquesta tecnologia s’ha instal·lat, com a projecte pilot, en l'estació de Jay St-Metrotech, una de les més concorregudes de Nova York. L'estació compta amb prop de 100 codis NaviLens que permeten orientar les persones gràcies a un innovador sistema de fletxes visuals que implementa la realitat augmentada i ofereix informació en temps real amb sols apuntar al codi.

Es pot llegir a 12 vegades més de distància 

La senyalística que s'utilitza posseeix un potent algoritme basat en visió artificial. Aquest codi, patentat a escala mundial i desenvolupat per l'empresa Neosistec i la Universitat d'Alacant, permet ser llegit a 12 vegades més distància que els codis QR d'igual grandària, amb 160 graus entre la càmera i el codi i en tan sols 0,03 segons, sense necessitat d'enfocar o enquadrar, la qual cosa millora de manera substancial les prestacions dels codis QR.

Aquest codi suposa una revolució en el guiatge en interiors, on no hi ha senyal de GPS. L'aplicació NaviLens ajuda les persones amb discapacitat visual a accedir a la mateixa informació que ofereix la senyalística a les persones que veuen, amb gran precisió en la seua localització.

A més, reben informació auditiva contextualitzada quan escanegen cada codi en l'estació des de molt lluny i sense necessitat d'enfocar o enquadrar.

El de Nova York no és el primer metro on s'instal·la la tecnologia NaviLens, que ja s'ha provat amb èxit en el sistema de transport subterrani de Barcelona i en la flota d'autobusos.

També et pot interessar

stats