Els metges d'atenció primària demanen més temps i més personal

A les 12 del migdia i a les 6 de la vesprada realitzaran aturades reivindicatives de 10 minuts.

El secretari general del Sindicat Mèdic a la Comunitat Valenciana, Andrés Cánovas.
El secretari general del Sindicat Mèdic a la Comunitat Valenciana, Andrés Cánovas.

Els metges valencians d'atenció primària paren aquest dimecres 10 minuts. Ho faran a les 12 del migdia i a les 6 de la vesprada per a reclamar més temps d'atenció per als pacients i exigir més personal per a garantir un servei de qualitat. 

Així ho ha explicat a À Punt NTC Matí el secretari general del Sindicat Mèdic a la Comunitat Valenciana, Andrés Cánovas. Reclamen un màxim de 21 pacients citats al dia i que a un pacient se li puguen dedicar almenys 12 minuts per a poder atendre'l, explorar-lo i realitzar un diagnòstic. En l’actualitat, no disposen d’aquest temps. "L'atenció de qualitat ja fa temps que es va acabar i els que més ho pateixen són els metges d'atenció primària, encara que als d'especialitats també els passa", destaca Cánovas.

El secretari general del Sindicat Mèdic aclareix que les aturades reivindicatives d'aquest dimecres es realitzen per a donar suport a tres metges de Castella i Lleó que han renunciat a les seues places en propietat com a metges per a denunciar que el que es fa ara no és medicina.

Exigeixen també que les urgències comencen a les huit del matí per a evitar l'acumulació de pacients en l'atenció primària i que s'habiliten conductors per a les visites domiciliàries que ara es realitzen en vehicles propis dels facultatius o amb taxis. 

Dèficit de pediatres i metges de família

Així mateix, els metges valencians estan arreplegant signatures per a exigir a la Conselleria de Sanitat Universal un decàleg de mesures de compliment necessari. Sanitat diu que els presentarà un pla especial per a l'atenció primària abans del mes de febrer. "Tenim una reunió aquest divendres per a començar a parlar de problemes i solucions per a l'atenció primària", apunta Cánovas, que ha lamentat que "hi ha un dèficit clarísssim d'especialistes de pediatria i metges de família per a cobrir l'assistència necessària". Avança també que una altra de les reivindicacions dels metges de la Comunitat Valenciana és que el número de pacients per facultatiu se situe entre 1.300 i 1.500 i no entre 1.800 i 2.500 com ara.

També et pot interessar

stats