Els mestres reclamen formació en tecnologies i ensenyament multicultural

L'informe Talis posa l'accent en la formació en diversitat, a causa dels fluxos migratoris que han afectat la composició de les aules.

L'informe, titulat 'Docents i directors de centres educatius com a estudiants per a tota la vida', s'ha fet amb l'aportació de 250.000 professors
L'informe, titulat 'Docents i directors de centres educatius com a estudiants per a tota la vida', s'ha fet amb l'aportació de 250.000 professors / Nicole Honeywill (Unsplash)

Els mestres necessiten més formació en noves tecnologies per a l'aula i en com ensenyar en un entorn cada vegada més multicultural. Així ho revela el tercer Informe Talis d'Ensenyament i Aprenentatge, difós aquest dimecres per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) a Londres.

L'informe, titulat Docents i directors de centres educatius com a estudiants per a tota la vida, s'ha fet amb l'aportació de 250.000 professors de 15.000 escoles de primària i secundària en 48 països, entre ells Espanya, Mèxic, Xile, Colòmbia, l'Argentina i el Brasil.

L'informe, que es realitza cada cinc anys, constata que els professors reben formació sobretot "en el contingut de la matèria, la pedagogia i en la pràctica a l'aula", així com en el comportament i el maneig de la classe.

No obstant això, només un 56% dels enquestats ha sigut format en l'ús de la tecnologia de la informació i la comunicació (TIC) per a l'ensenyament i un 35% en l'ensenyament en un entorn multicultural (35%), segons assenyala l'estudi.

D'acord amb l'anàlisi, la formació en diversitat és fonamental perquè "els recents canvis en els fluxos migratoris han afectat la composició de les aules", de manera que un 17% dels enquestats diu que treballa en escoles on almenys un 10% dels estudiants té un origen immigrant.

L'edat mitjana del professorat és de 44 anys

Altres troballes de l'estudi són que l'edat mitjana del professorat en l'OCDE és de 44 anys i que només el 78% d'una classe típica es dedica a l'ensenyament, mentre que la resta del temps s'empra a mantindre l'orde o fer tasques administratives.

També et pot interessar

stats