“Merry Christmas”: 30 anys del primer SMS

El primer missatge curt a un telèfon mòbil es va enviar des d’un ordinador el 3 de desembre de 1992

Fa trenta anys es va enviar oficialment el primer SMS / À Punt NTC

L'any 1992 les comunicacions van rebre un gran impuls amb els Jocs Olímpics de Barcelona o l'Expo de Sevilla. En aquell moment de gran interconnexió mundial, es feren les primeres proves per a enviar un missatge a un telèfon mòbil.

El primer SMS, 'short message service' o servei de missatges curts, es va enviar oficialment el 3 de desembre de l'any 1992 des d’un ordinador i contenia els dotze caràcters de “Merry Chirstmas”, Bon Nadal. El primer missatge es va vendre per 107.000 euros en una subhasta celebrada el 2021. 

“L'any 1996 s'estaven remetent 200.000 missatges per segon”, afirma Narcís Cardona, director de l’Institut de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de València, centre des d’on investiguen la telefonia mòbil des de 1989. En l’actualitat, però, l'enviament de missatges entre particulars s'ha reduït a la mínima expressió.

Per contra, cada dia empreses i institucions de tota mena fan servir aquest sistema de missatgeria, a causa de les garanties de seguretat que ofereix. “Les dades no van a una altra empresa com WhatsApp o Telegram, van directament des de l'operador al mòbil i això garanteix la seguretat”, afirma Cardona.

També et pot interessar

stats